Az utolsó fotó Suhajda Szilárdról

sport
2023 június 03., 06:00

Ben Ferrer május 24-én reggel fél nyolckor ereszkedett lefelé az Everest csúcsáról, amikor 8400 méteres magasságban találkozott egy hegymászóval. „Elég fáradtnak tűnt, így azt feltételeztem, hogy a csapatát tájékoztatja, milyen magasan jár vagy mikor fordul vissza” - mesélte az Explorerswebnek. „Röviden köszöntem neki (az alaptáborban beszélgettünk), megkérdeztem, hogy van, és ő csak annyit válaszolt, hogy oké.”

Ferrer készített egy fotót, de eszébe sem jutott, hogy ez lesz az utolsó kép Suhajda Szilárdról.

link Forrás

Ferrer szerint a csúcsmászáshoz valószínűleg aznap voltak a legjobb körülmények a szezonban, meleg hőmérséklet, kevés ember a hegyen, se felhő, se szél. Ahogy a szakportál megjegyzi, Suhajda végül felállt és folytatta. Hat órával később találkozott Elia Saikalyval: „Próbáltam beszélni hozzá, de nem válaszolt. Csak ment felfelé. Nagyon lassan, de egyenletesen felfelé. Egy elszánt ember, akit nem akármilyen fából faragtak.”

Sajnos az elszántsága az életébe került - írja az Explorersweb. Szerdán többszázan emlékeztek meg Suhajdáról, mi pedig arról írtunk, hogy soha nem haltak meg annyian az Everesten, mint az idén.