Magyar vegán aktivisták tejjel locsolták fel egy Lidl padlóját a tej világnapján

ÁLLAT
2023 június 03., 15:52

A Hungarian Animal Rights Corps vállalta magára a performanszt, amire egy magyarországi Lidl-ben került sor a tej világnapján, azaz május 30-án.

link Forrás

Vegán aktivisták tejtermékeket öntöttek ki az üzlet padlójára, miközben a tejtermelés és fogyasztás környezeti és erkölcsi károkozásáról beszéltek.

Elhangzott, hogy az ember az egyetlen állat, amelyik felnőtt korában is más állatok anyatejét fogyasztja, a tejipar pedig azt akarja velünk elhitetni, hogy a tej finom és egészséges, és az állatok érdekeit szolgálja.

Ezzel szemben a tiltakozók szerint a valóság az, hogy a tejipar több millió állat megkínzásához és megöléséhez járul hozzá. Az aktivisták helyenként megremegő hangon felszólítottak mindenkit, hogy hagyjanak fel a tejtermékek fogyasztásával

Szerintük a tejipar azért hallgatja el az igazságot, mert az emberekben van annyi empátia, hogy nem fogyasztanának tejet, ha tudnák, milyen valódi ára van.

Azt is elmondták, hogy az állatok semmi lényegesben nem különböznek tőlünk és nincsen jogunk szaporítani és meggyilkolni őket.