A világ összes rózsaszínjét felhasználták a Barbie-film forgatásán

ÉLET
2023 június 05., 06:02

"A világ kifogyott a rózsaszínből" - nyilatkozta az Architectural Digest szakfolyóiratnak Sarah Greenwood, a hamarosan mozikba kerülő Barbie-film hatszoros Oscar-jelölt díszlettervezője. A legendás játékbabáról szóló film képi világának meghatározója a Barbie-rózsaszín, gyakorlatilag minden, de még a lámpaoszlopok is a pink árnyalataiban játszanak.

A főszereplő Barbie-t alakító Margot Robbie (j) és a Kent megformázó Ryan Gosling (b) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján 2023. április 25-én.
photo_camera A főszereplő Barbie-t alakító Margot Robbie (j) és a Kent megformázó Ryan Gosling (b) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján 2023. április 25-én. Fotó: ETHAN MILLER/Getty Images via AFP

A fluoreszkáló rózsaszín festékből Greenwood állítása szerint annyit használtak, hogy egy időre sikerült teljesen lefosztaniuk a gyártó készleteit. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a filmet még a koronavírus-járvány miatt kialakult ellátási zavarok idején forgatták, vagyis eleve problémák voltak a kínálati oldalon. Ezt még a festéket gyártó cég, a Rosco globális marketingvezetője, Lauren Proud is elismerte.

Proud szerint a film "elhasználta az összes festékünket". "Valóban hiány volt, aztán odaadtunk nekik mindent, amit csak tudtunk" - mondta, igaz, azt is hozzátette, hogy bár a produkció valóban kiseperte a padlást, a teljes hiányról talán mégsem kizárólag a film tehetett.

Greta Gerwig rendező ötleteinek megvalósításához amúgy valóban rengeteg festékre volt szükség, mert a gyerekmese-jelleg fenntartása érdekében tényleg mindent rikító pinkre akart színezni "hogy már szinte túl sok legyen belőle". (Via The Guardian)