18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Frontálisan ütközött egy idős kísérő motoros egy bringás versenyzővel a triatlon Ironman Eb-n, a motoros ott helyben meghalt (18+)

sport
2023 június 05., 08:40

Hátborzongató jeleneteknek volt tanúja a mezőny a Hamburgban a hétvégén megrendezett triatlon Ironman Európa-bajnokságon.

A verseny önmagába visszahurkolódó alakú városi biciklis pályájának egy szakasza egy folyó gátja mellett vezetett el egy vidékies, kertvárosi negyedben. Ezen a részen speciális rendben haladtak a kísérő motorosok és a versenyzők: előbbiek az út közepén gurultak egy irányban, míg a kerékpározó triatlonosok a két oldalukon két irányban.

Itt történt, még a kerékpáros szakasz első körében, hogy egy szemből érkező, 26 éves versenyző a kerékpárjával frontálisan beleszaladt a libasorban haladó motorok egyikébe, amit egy hetvenéves férfi vezetett, aki az ütközés után a helyszínen meghalt. (frissítés a cikk végén!) A biciklistát súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a motorról leeső operatőrt enyhékkel.

Az ARD az eset után megszakította élő közvetítését az Európa-bajnokságról.

link Forrás

A rendezők azonban nem állították le a versenyt. A baleset után a mezőnynek el kellett haladnia a roncsok mellett. A versenyt ezek után rövid időre megszakították, majd folytatták. Először annyit változtattak, hogy a haláleset helye előtt a kerékpárosoknak le kellett szállniuk a nyeregből, kicsit tolni a biciklit és ott újra nyeregbe ülni, később kijelöltek egy rövidítő szakaszt.

Update 1: Egy olvasónk, Gábor által elküldött linkből és videóból az derül ki, hogy a balesetet a motoros okozhatta azzal, hogy a kísérők libasorából kivágva próbálta megelőzni a saját sorát, mindezt az egyik kerékpáros sáv közepén. A videón az látszik, hogy a sáv közepére kihajtó motor nagy sebességre gyorsul, ezután történik az ütközés. Íme egy állókép minderről, éppen az ütközés előtti pillanatból: