Gond nélkül átmegyünk a piroson – gondolta a két rolleres, akik aztán egy busz elé csúsztak

közlekedés
2023 június 05., 05:29

A baleset még május 28-án délután történt a XI. kerületi Bogdánfy úton a BpiAutósok.hu szerint. A lap egyik olvasójának fedélzeti kamerájának felvételén látni, hogy a Bogdánfy útról a Budafoki út felé érkező két rollerest nem igazán érdekelte, hogy piros a lámpa, és valahogy az sem tűnt fel nekik, hogy az a lámpa azért piros, mert közben szemből, a Budafoki út felől érkezik egy csuklós busz, ami kanyarodni szeretett volna. Ennek az lett a vége, hogy a két rolleres – egy rolleren – szépen becsúszott a kanyarodó busz elé, ami végül megállt, a felvétel szerint pedig konkrétan centiken múlt, hogy a rolleresek nem a busz alatt kötöttek ki. A busz pár másodpercig még állt, aztán továbbhajtott, ahogy a rolleresek is.

link Forrás

A baleset miatt az RTL Híradó megkereste az Építésügyi és Közlekedési Minisztériumot, akik azt írták, „a rollerek miatti KRESZ-módosításon folyamatosan dolgoznak” és „szakmai szervezetekkel, hatóságokkal és a belügyminisztériummal is egyeztetnek, a javaslatokat pedig beépítik a tervezett módosításba”.

Az RTL úgy tudja, már van egy rendőri ajánlás, ami szerint ha a roller 25 km/óra alatt tud csak menni, akkor gyerekjátéknak minősül, ha nagyobb teljesítményű, akkor a rolleresre már a kerékpáros vagy segéd-motorkerékpárosokra érvényes szabályokat alkalmazzák a rendőrök.