A DK aláírásgyűjtést indít az „orbáni infláció” ellen

POLITIKA
2023 június 08., 10:54

Gyurcsány Ferenc jelentette be az oldalán csütörtök délután, hogy a DK aláírásgyűjtést indít „az orbáni infláció és az Orbán-rendszer ellen".

Mint a pártelnök írja, a kormány folyamatosan azt sulykolja, hogy ők aztán nem tehetnek az egekbe szökő inflációról, mert az ugye háborús infláció, meg brüsszeli infláció.

„Hogy nem szakad le az ég!?”

– teszi hozzá Gyurcsány, aki ezután afelől érdeklődik, „hogy a bánatban van akkor, hogy a háborúban álló országban, Ukrajnában, vagy a szankciók fővárosának országában, Belgiumban sokkal kisebb az árdrágulás, mint Magyarországon? Hogy messze itt a legmagasabb egész Európában? Másokra nem hat a háború vagy a szankciók? Ott miért nem szöknek az égbe az árak?”

A DK elnöke által amúgy jogosan felvetett kérdéseket követi az általa kínált megfejtés is: mert ott nem Orbán Viktor csinálja a politikát. Épp ezért szerinte itthon orbáni infláció van. Bejegyzését ezzel zárja:

„A következő tíz napban országszerte, több mint ezer helyen lesznek utcán a támogatóink, aktivistáink, hogy mindezt elmondják az embereknek, és hogy aláírásukkal is súlyt adjanak ebbéli felháborodásuknak, tiltakozásuknak.
Le az Orbáni inflációval!”

Egyébként épp csütörtökön derült ki, hogy 21,5 százalék a májusi infláció, az élelmiszereké 33 felett. A magyar inflációs adatokat ezen az oldalon lehet követni.