Lemondott Takáts Előd, a Corvinus rektora

oktatás
2023 június 08., 11:58

Lemondott posztjáról a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Takáts Előd – írja közleményében az egyetem. Azt írják, pozíciójából július 31-ével távozik, de „kapcsolata nem szűnik meg az intézménnyel, a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad”.

photo_camera Takáts Elõd rektor beszédet mond a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén a Várkert Bazárban 2022. augusztus 28-án Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Úgy fogalmaznak, hogy Takáts „a jövőben több időt szeretne szentelni az egyetemi vezetési és szervezési feladatok miatt szükségszerűen háttérbe szorult nemzetközi tudományos, közgazdaságtudományi és pénzügyi munkának és kutatásnak”.

Azt is írták, hogy vezetése alatt az egyetem „az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen”.

A közleményt azzal zárják, hogy „az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány július 31-ig megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a rektori feladatok a jövőben is magas színvonalon, az egyetem stratégiai célkitűzéseit szolgálva legyenek ellátva”. Vagyis egyelőre ezek szerint még nem tudni, ki lesz az új rektor, de a hónap végéig eldöntik.