Négymillió forintos számlát nyújtott be a VI. kerület a sevillai futballszurkolók rombolása miatt

belföld
2023 június 08., 08:02

Beadta a négymillió forintos számlát az állami rendezvényszervező cégnek Terézváros önkormányzata az Európa Liga döntőjére érkező szurkolók okozta károk helyreállítására, írja a Népszava.

photo_camera Fotó: Soproni Tamás facebook

Az EL-döntőre érkezett sevillai szurkolók pár óra alatt gyakorlatilag elpusztították a Liszt Ferenc teret és a környező utcákat. „Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében” – panaszolta akkor Soproni Tamás polgármester.

A helyreállítás költségeit tartalmazó számlát az önkormányzat kedden nyújtotta be a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt-nek. Terézváros valamivel több mint négymillió forint megfizetését kéri a tavaly év végén alapított állami rendezvényszervezőtől és ez csupán az anyagköltség.

A legnagyobb tételt a virágok és a növényzet pótlása teszi ki, ami a talajtakaró mulccsal együtt 3,5 millió forintba kerül. A többi az utcabútorok javítási költségéből és a takarítószerekből tevődik össze. Soproni Tamás abban bízik, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget.