Csípőn lőttek, majd letartóztattak a rendőrök egy fegyverrel fenyegetőző nógrádi férfit

bűnügy
2023 június 09., 16:10

Letartóztatta a bíróság azt a nógrádi férfit, aki fegyverrel fenyegette a rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben pénteken.

A megalapozott gyanú szerint rendőrök kedden kaptak bejelentést arról, hogy egy férfi bántalmazta idős lakótársát. A bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki fenyegetőzni kezdett, hogy lelövi a rendőröket, ha utána mennek.

A rendőrök a település egyik büféje előtt megtalálták a férfit, aki feléjük indult, majd hangosan kiabálni kezdett:

„Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!”

Ezután a kezében lévő fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el azokat, de ennek nem tett eleget, az egyik rendőr erre figyelmeztető lövést adott le a levegőbe.

A férfi tovább fenyegetőzött azzal, hogy az egyik kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd egy hirtelen mozdulattal előrántotta a fegyvert és az egyik rendőr felé irányította. A férfi ellenállását végül „célzott lövéssel törték meg a rendőrök” - írja az ügyészség.

A rendőrség azt közölte, hogy a támadót a lövés a csípőjén sebesítette meg súlyosan. A járőrök megbilincselték a férfit, majd a mentők kórházba szállították. A fegyverhasználat a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű, szakszerű és arányos volt. A férfi az eljárás során nem tett vallomást.

A nyomozási bíró pénteken a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával mindenben egyetértve szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a védő fellebbezett.

A gyanúsításban szereplő fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak a törvény szerint nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. (MTI)