Orbán Viktor aranyfotelben: Türkmenisztán végre megadta a kellő tiszteletet népünk miniszterelnökének

ünnep
2023 június 10., 14:03

A dekadens nyugat odáig süllyedt, hogy sokszor nyílt kritikával illeti az örökös magyar miniszterelnök személyét és döntéseit. Ilyen Türkmenisztánban nem fordulhat elő: a posztszovjet államban a Türkmén Kommunista Párt első titkára vette át a hatalmat az 1989-es sajnálatos események után, hogy az utána fogorvosára szálljon. Gurbanguli Berdimuhamedov mindenkinek magadta a tiszteletet, olyannyira, hogy a lovának is szobrot állíttatott, és a hálás türkmén nép úgy döntött, hogy a Nagy Elnök utódja a fia, Szerdar Berdimuhamedov legyen.

Ha valakinek kétségei lennének, milyen túlcsorduló szeretet övezi az új elnököt, az tekintse meg ezt az aratási ünnepséget, amelyet egy plakátról követ az elnök mindent látó tekintete:

link Forrás

Ugyanebben a híradóban az aratással nagyjából megegyező fontosságot tulajdonítottak a Türk Tanács legfrissebb tagja, a baráti magyar nép vezetője érkezésének. Orbán Viktor fehér járművét és az azt körülölelő konvojt tök üres utcák fogadták Aşgabatban.

link Forrás

A minden részletre kiterjedő tudósításban van főhajtás a nemzeti költő visszafogottságában is megindító, plafonig érő aranyszobra előtt, majd katonai tiszteletadás az elvtársaknak.

link Forrás

A két baráti nép Elsőszámú Vezetői a kölcsönös tisztelet és alázat hangján társalogtak az aranyfotelekben, az aranyasztal két oldalán.

link Forrás

A magyar küldöttség szépen helyt állt, de a kellő szerénységgel be kell vallanunk, hogy az Elsőszámú Vezetők beszédei alatti jegyzetelés terhét a magyar miniszterek félvállról vették. Vegyenek példát Miniszterelnök Úrról!

link Forrás

Ezek után következtek a nagy horderejű megállapodások aláírási ceremóniái. Örömmel jelentem, hogy a véget nem érő szignózások közben nagyon ügyesen tapsoltak a magyar küldöttség tagjai, igazán nem lehet rájuk panasz - bár ez is olyasmi, amiben sokat tanulhatunk még türk testvéreinktől.

link Forrás

Ezek után Miniszterelnök úr koszorúzást tekintett meg, majd a barátság facsemetéjét ültette el és öntözte meg egy aranykannával, kifejezve a béketábor reményét, hogy szorgos népeink együtt elérik céljukat.

link Forrás

A tartalmas napot további tapsolás, impozáns gyümölcstálak, kultúrprogram és jóságos integetés fémjelezte.

link Forrás