Táblákkal figyelmeztetik a nudistákat egy holland városban, hogy fogják vissza magukat

külföld
2023 június 11., 12:48

Veere város önkormányzata felszólította a nudistákat, hogy ne szexeljenek a strandon. Táblákat raktak ki, ezeken arra figyelmeztetnek, hogy tilos a nyilvános szex, és hogy ezt mindenki be is tartsa, „fokozott ellenőrzést” tartanak a part melletti dűnéken.

A táblákat azután pakolták ki, hogy az önkormányzathoz, a vízügyi hivatalhoz és a helyi természetvédelmi szervezethez több panasz érkezett „meztelen strandolók szexuális cselekményei” miatt, illetve mert sok esetben úgy tűnt, hogy ezeket a találkozókat előre le is szervezték. Hogy utóbbira milyen jelek utaltak, nem derült ki.

Mivel a dűnék természetvédelmi területnek számítanak, ezért felmerült, hogy a szabadtéri szex miatt „természetkárosítás” is történhet. Sajnos az sem derült ki, hogy a szex miként károsítja a természetet.

A szabadtéri szexet a strandon a naturista szervezetek is elítélték, az egyik ilyen egyesület szóvivője azt mondta, a szabadtéri szexet ugyanúgy zavarónak találják a nudisták is, akik nem a szex, hanem a napozás és a „valódi szabadságérzet” miatt dobják le az összes ruhát. (Guardian)