Három testvér téglával verte, földön rugdosta, késsel és kalapáccsal fenyegette a velük dolgozó apát és fiát egy építkezésen

bűnügy
2023 június 12., 09:33

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három testvér ellen, akik egy építkezésen téglával megverték, a földön megrugdosták, illetve késsel és kalapáccsal fenyegették két munkatársukat - apát és fiát -, mert az egyik elkövetőt feldühítette, hogy a fiatalabb áldozat nem reagálja le a kötekedését.

2021 júniusában az elkövetők és a sértettek a VI. kerületben, egy épület felújításán dolgoztak segédmunkásokként, írja az ügyészség közleménye. Az elkövetők közül ketten a második emeletről adogatták le a deszkalapokat az alattuk álló sértetteknek, akik azokat továbbadogatták az egy szinttel alattuk álló harmadik vádlottnak.

photo_camera Fotó: ugyeszseg.hu

A fiatalabb sértett a munka során észrevette, hogy a lába alatt instabil az egyik padlólap, ezért, hogy erre ne kelljen rálépnie, a deszkákat úgy adta tovább, hogy így azokért az alatta lévőnek több lépést kellett megtennie. Neki viszont ez nem tetszett, ezért belekötött a fiatal sértettbe, és azt is mondta neki, hogy emiatt még verekedni fognak.

A fiatal sértett nem akart konfliktust, ezért nem foglalkozott a kötekedővel, de ez még inkább feldühítette őt, ezért a kése után a nadrágzsebébe nyúlt. Ekkor a sértett édesapja rászólt a felbőszült férfira, hogy ne vegye elő a kését, és figyelmeztette, hogy ez egy munkahely.A szóváltásra felfigyelve a fent dolgozó két vádlott egyike lerohant, csatlakozott hozzá a kötekedő is, és elkezdték verni a fiatalabb áldozatot, aki ettől a földre került, ahol tovább folytatták a rugdosását és ököllel ütlegelését.

A megtámadott fia segítségére sietett az apja, de közben a harmadik vádlott testvér is elindult, aki egy téglával úgy megütötte az idősebb áldozatot, hogy egyből összeesett. A totális káosz közepette a fiú lerántotta édesapjáról az egyik támadót, és a felek közé állt. Erre az egyik támadó kést rántott, azt fenyegetőleg feléjük tartotta, és kalapácsot hajított feléjük.

A támadásnak úgy lett vége, hogy az építkezésen dolgozó egyik munkás kiabálni kezdett, hogy hagyják abba a verekedést, a vádlottak ezért inkább elmenekültek az építkezésről.

A Főügyészség az apával szemben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, a fiúval szemben pedig könnyű testi sértés elkövetése miatt emelt vádat a támadó testvérek ellen. Az ügyészség mindhármukra letöltendő börtönt indítványoz.