Varga Judit miniszter szerint a Jóisten alkotta meg Magyarországot

Történelem
2023 június 12., 18:56

„Amikor a Jóisten megalkotta Magyarországot, nem bánt szűkmarkúan az áldásokkal, de a magyaroknak szánt próbatételekkel sem,” állt elő új történelemmagyarázattal az igazságügyi miniszter a Lőrincz Csaba-díj átadásán mondott beszédében a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az MTI beszámolója szerint Varga Judit azzal képzavarral folytatta, hogy

"történelmi olimpiai arannyal ér fel", hogy ennyi éven át szuverén és független nemzetként tudott megmaradni Magyarország.

Varga szerint a próbatételekből az elmúlt években sem volt hiány. „A válságok korát éljük, a válságoknak pedig mindig közük van az éppen fennálló világrend átalakulásához” - tette hozzá. Varga végül arról beszélt, hogy az Európai Unió soros elnökeként jövőre történelmi lehetőség elé néz Magyarország.

„Elnökségünk alatt egy szuverén, nemzetállamok által alkotott, autonóm és erős Európa képét fogjuk támogatni. Ennek keretét pedig az az európai keresztény konzervatív értékrend fogja képezni, amelynek az őshonos nemzeti kisebbségek védelme alapvető eleme”

- mondta.