Az új vezérigazgató szerint a Twitter lesz a „legpontosabb, valós idejű információforrás”

TECH
2023 június 13., 07:07

Felvázolta a Twitter 2.0 terveit Linda Yaccarino, aki egy hete vette át a cég vezérigazgatói pozícióját Elon Musktól, írja a BBC. Szerinte a vállalat „küldetése, hogy a világ legpontosabb valós idejű információforrásává váljon”.

Linda Yaccarino egy 2022-es felvételen
photo_camera Linda Yaccarino egy 2022-es felvételen Fotó: CINDY ORD/Getty Images via AFP

Mióta Musk tavaly megvásárolta a Twittert, a céget rengeteg kritika érte a dezinformáció elleni fellépésével kapcsolatban. A múlt hónapban lemondott a vállalat bizalomért és biztonságért felelős vezetője, illetve a cég kilépett a félretájékoztatás elleni uniós önkéntes megállapodásból.

Egy tweetsorozatban - amelyet az alkalmazottaknak is elküldött - Yaccarino visszhangozta Musk célját, miszerint a Twitternek át kell alakítania a „globális fórumot”. Szerinte ez segítene előbbre vinni a civilizációt az „információk szűretlen cseréje” és a nyílt párbeszéd révén.

Musk, a Twitter és a kék pipa
photo_camera Musk, a Twitter és a kék pipa Fotó: UTKU UCRAK/Anadolu Agency via AFP

Musk korábban kritizálta a Twitter moderálási politikáját, azzal érvelve, hogy annak a szabad véleménynyilvánítás valódi fórumának kell lennie. A korábban letiltott fiókok visszaállítására és a moderáció lazítására tett lépései elüldözték a hirdetőket. Decemberben a jelentések szerint a bevételek 40 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.

Musk május 12-én bejelentette, hogy Yaccarino hat hét múlva veszi át a vezérigazgatói széket. A nő azonban a vártnál korábban kezdte meg a munkát, mindössze néhány nappal a cég biztonsági vezetőjének lemondása után.

Yaccarino, az NBCUniversal korábbi reklámfőnöke volt, 12 évet töltött a médiavállalatnál, részt vett többek között a streamingszolgáltatás elindításában, a reklámértékesítés digitális átállításában. Elemzők szerint Yaccarino képes ellensúlyozni és akár szembemenni Muskkal, mivel a férfi tiszteli őt.