Itt a fordulópont, Csintalan Sándor ismét az MSZP színeiben politizál

belföld
2023 június 14., 06:59

Nagy üdítőzés és pogácsázás közepette jelentették be a kecskeméti városi MSZP-irodában, hogy Csintalan Sándor, a párt egykori ügyvezető alelnöke visszatalált a gyökereihez, ismét az MSZP tagja lett.

link Forrás

Csintalan a politikusi pályáját a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetségben kezdte, a Magyar Szocialista Munkáspártban folytatta, majd a Magyar Szociáldemokrata Párt érintésével érkezett meg először az MSZP-be. A szabadszájú politikus Gyurcsány Ferenc érkezésével szorult háttérbe, majd lépett ki a pártból és lett a Fidesz tagja, de őket is otthagyta, 2018-ban már a Jobbikra szavazott.

Csintalan „elvtársat” maga Komjáthi Imre társelnök köszöntötte a közösségben meleg szavakkal, és a helyi vezetők mellett ott volt Herczog Edit egykori országgyűlési és európai parlamenti képviselő is, aki szerint fordulópontnak vagyunk tanúi: mostantól fogva nem mennek az MSZP-től, hanem jönnek hozzájuk.

Az erősítés csakugyan ráfér a pártra, a közvélemény-kutatásokban 1-2 százalékra mérik őket, az időközi választásokon már saját jelöltet se nagyon állítanak, legutóbb Békésen panaszkodott a helyi elnök: „Se irodánk nincs, se tagságunk. Jelenleg ketten fizetjük a tagdíjat, a többieket már rég ki kellett volna zárni. A legfiatalabb is elmúlt 65 éves.” Ő maga pedig ki akar lépni a pártból, a DK felé kacsingat, de nem tud, mert a központban nem veszik fel a telefont.

Maga Csintalan is megszólalt újbóli tagfelvétele alkalmából: „Ha én nem, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?”