Trump szerint politikai üldöztetés zajlik ellene

külföld
2023 június 14., 04:34

Donald Trump a New Jersey-i golfközpontban hívei körében reagált arra, hogy 37 rendbeli szövetségi bűncselekménnyel vádolták meg az otthonában tárolt, elnöki időszakából származó minősített iratokkal összefüggésben. A vádpontok között szerepel az igazságügyi szervek munkájának akadályozása, a hatóságok félrevezetése és a kémkedésről szóló törvény megsértése.

A beszéd közben támogatói a nevét skandálták, és boldog születésnapot kívántak a 77. születésnapját szerdán ünneplő elnöknek.

A volt amerikai elnök szerint Joe Biden elnök áll a vádak mögött, az ügyet politikai üldöztetésnek tartja, de ennél tovább ment: az ország legkorruptabb elnökének nevezte, aki gengszterekkel és marxistákkal próbálja elpusztítani az amerikai demokráciát. Azt ígérte, hogy elnökké választása esetén különleges ügyészt fog kinevezni, aki eljár Biden ellen. (Trump ügyében is az igazságügyi miniszter által kinevezett különleges ügyész jár el.)

Trump, akit a büntetőeljárások szabályai szerint nyilvántartásba vettek, néhány órával korábban a bíróságon is ártatlannak vallotta magát.

A politikus floridai rezidenciáján tavaly augusztusban tartott bejelentés nélküli házkutatást a nyomozóhatóság, ahol a lefoglalt iratok között 102 minősített dokumentum is volt, köztük nemzetbiztonsági jelentőségűek.

(via Guardian)

Kiemelt videóink