Tüzet nyitott társaira egy 18 éves katonatanonc Japánban, ketten meghaltak

külföld
2023 június 14., 05:34
Japán katonák a Hino Kihonnál történt lövöldözés helyszínén Gifu prefektúrában 2023. június 14-én
photo_camera Japán katonák a Hino Kihonnál történt lövöldözés helyszínén Gifu prefektúrában 2023. június 14-én Fotó: YASUSHI KANNO/The Yomiuri Shimbun via AFP

Egy 18 éves katona-tanonc több társára is rálőtt Gifu prefektúrában, egy katonai bázis lőterén, ketten közülük meghaltak - jelentették japán katonai vezetők szerdán az AP híradása szerint.

Az elkövetőt elfogták és gyilkosság gyanúja miatt a helyszínen letartóztatták.

A támadó, aki épp egy kiképzésen vett részt, a Hino Kihon lőtéren tartott lőgyakorlaton irányította puskáját társai felé. A lövöldözés sebesültje egy 25 éves katona.

Japánban nagyon szigorúak a fegyvertartási törvények, az ország mindig is jó közbiztonságáról volt ismert, de az elmúlt években többször fordultak elő nagy visszhangot kiváltó erőszakos cselekmények.

Lövöldözésekről, késelésekről, gyújtogatásokról is szóltak hírek, és egyre több feladatot ad a hatóságoknak a házilag készített fegyverek és robbanóanyagok használata.

Fumio Kishida miniszterelnököt áprilisban majdnem eltalálta egy csőbomba egy választási kampány helyszínén.

Shinzo Abe volt miniszterelnök ellen 2022 júliusában merényletet követtek el egy részben házilag fabrikált pisztollyal.

A múlt hónapban letartóztattak egy férfit, aki állítólag két rendőrt lőtt agyon, miután két nőt megkéselt Nagano prefektúrában. (AP)