A Momentum az Európai Bíróságig vinné a kormányközeli távközlési cégek monopol helyzetét

POLITIKA
2023 június 15., 12:22

Ilyés Márton, a Momentum elnökségi tagja bejelentette, hogy egy francia precedens alapján akár az Európai Bíróságig is elvinné a Momentum a NER-es távközlési cégek monopol helyzetét.

link Forrás

A Momentum politikusa szerint az orbáni gazdaságpolitika a fideszes oligarchák megerősítésére törekszik, mivel egy kézbe játszotta a hazai távközlési cégek többségét: a UPC-t, a Vodafone-t, az Antenna Hungáriát, az Invitelt, a Digit és részben a Yettelt.

„Ez nem nemzeti érdek, hiszen mit érzékelnek ebből a magyar családok? Áremelkedést. A tavaly nyári bejelentés óta háromszor emeltek árat ezek a cégek, jóval az infláció felett”

– mondta Ilyés, aki szerint ezt azért tehették meg, mert 117 olyan település van, ahol nincs semmilyen versenytársuk a piacon, és monopolhelyzetben vannak.

Orbán Viktor a Vodafone kormánya mögött és Talmácsi Gábor mellett egy 2019. májusi rendezvényen
photo_camera Orbán Viktor a Vodafone kormánya mögött és Talmácsi Gábor mellett egy 2019. májusi rendezvényen Fotó: Vodafone Magyarország

„A Momentum nem hagyja ezt: nemrég született egy precedens értékű ítélet az Európai Bíróságon két francia kábeltévé összeolvadásával kapcsolatban. Ezek alapján mi a GVH-hoz fordulunk, hogy vizsgálja felül a hazai ügyet. Ha a hivatal nem végzi el a dolgát, akkor készek vagyunk az Európai Bíróságig elmenni” – mondta Ilyés Márton, aki szerint ez az ügy továbbmutat, hiszen így lehetőség nyílhat arra, hogy a hazug nemzetgazdasági érdekre alapuló fideszes cégfelvásárlásokat megtörjék. (MTI)