Soros György-pénzzel fizetett egy férfi egy kiskunhalasi kocsmában

bűnügy
2023 június 15., 08:20

Pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki kutyapártos Soros-pénzekkel fizette ki egy kiskunhalasai kocsmában az italait, a visszajárót meg elitta, írja a 24.hu.

A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott az ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A pultos nem vette észre, hogy a pénz hamis, így a férfi a kocsmának 30 ezer forintos kárt okozott.

A bankjegyeket a Kétfarkú Kutya Párt készítette kizárólag kampánycélra. A húszezresen Jean-Claude Juncker arca szerepelt, a tízezresen pedig Soros Györgyé.

A lap megkeresésére a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség elmondta, hogy egy év nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kértek a férfire, aki beismerte bűnösségét. A férfi elmondása szerint úgy gondolta elsüti a kampánycélra készített pénzeket és a legnagyobb meglepetésére elfogadta a pultos. A visszajárót elitta a sörözőben lévő ismerőseivel.