Orbán: Összegyűjtik őket, beteszik Németországban vagonokba, áthurcolják majd hozzánk, és itt kirakják őket?

POLITIKA
2023 június 16., 05:48

„A háborús helyzet egyre súlyosabb. (...) De ennek a konfliktusnak nincs harctéri megoldása. Jöjjön a diplomácia, tárgyaljanak a politikusok, legyen tűzszünet,” mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette:

„Ha béke lesz, vagy tűzszünet, akkor az infláció is visszakanyarodik a normális kerékvágásába, esetleg el is tűnik.”

Szerinte hibás az a nyugati koncepció, hogy az oroszokat le tudják győzni az ukrán katonák, ha fegyvereket kapnak. Kijelentette:

„A végén, néhány hónapon belül a békepárti kisebbségnek lesz igaza a háborúpárti többséggel szemben. Magyarország erkölcsileg is a jó oldalon áll.”

Aggasztónak nevezte a Donald Trump elleni eljárásokat, mert Orbán szerint a volt elnök képes lenne a béketeremtésre. A Soros-birodalom azért támadja Trumpot, hogy az amerikaiak ne tudjanak békepárti politikust megválasztani.

„Spekulánsok mindig vannak, ha háború van. Soros György egy háborús spekuláns, aki hatalmas emberi veszteségek árán reméli, hogy anyagi előnyhöz juthat.”

- mondta.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

„Brüsszel úgy döntött, hogy környezetvédelmi szempontok miatt meg kell emelni a jövedéki adót. A rossz brüsszeli döntések árát mi isszuk meg.”

- mondta. Ezek ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, amit a jövő heti kormányinfón ismertet majd Gulyás Gergely. Az Európai Unió belügyminiszterei által múlt héten elfogadott menekültkvótáról kijelentette:

„Van összefüggés aközött, hogy a napokban adta át Soros György a birodalmának az irányítását a fia számára, aki megmondta, hogy direktebben fog politikát csinálni. Tehát a Soros-birodalom lendült itt ellentámadásba. A Soros-birodalom visszavágott.”

Orbán szerint Brüsszel dönti majd el, hogy mennyi "migránst oszt szét."

„Nehéz elképzelni, hogy hogyan történik majd ez. Mondjuk ott vannak Németországban ezek a migránsok, akik nem akarnak idejönni. Fogják és összegyűjtik őket, beteszik Németországban vagonokba, áthurcolják majd hozzánk, és itt kirakják őket? Mi meg itt fogjuk őket tartani?