Tüntettek Gulyás Gergely ellen Jeruzsálemben

POLITIKA
2023 június 16., 06:29

Tüntetők fogadták Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert Jeruzsálemben, számolt be a Jerusalem Post, aminek épp interjút adott a magyar miniszter, amikor a tüntetők kiabálni és sípolni kezdtek.

A körülbelül 25-30 tüntető egy fővárosi hotel körül gyűlt össze, ahol Gulyás az interjút adta. Azért tüntettek, mert szerintük Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök igazságügyi reformterve a magyarországi demokráciához hasonló rendszert fog eredményezni.

link Forrás

„Itt van egy képviselő a magyar kormánytól, ami a mi szemünkben a legantidemoraktikusabb rendszert képviseli Európában. Nagyon aggódunk, mert nem akarjuk, hogy itt is ugyanez történjen” – nyilatkozta az egyik tüntető a Jerusalem Postnak. Gulyás Gergely az interjúban megvédte a magyar demokráciát, és kijelentette, hogy az igazságügyi reform Izrael belügye.

Gulyás Gergely az eredeti tervek szerint május 15-én utazott volna az országba, hogy találkozzon Benjamin Netanjahu elnökkel, és beszédet tartson „Magyarország: Demokratikus legitimitás és nemzeti érdek háború idején Európában” címmel. Azt viszont biztonsági okokra hivatkozva lemondták. (via Telex)