A vezető szerint megfelel a 21. századi követelményeknek, hogy a megérkezésekor az orvosi kar felállással köszönti

Egészségügy
2023 június 17., 18:03
Betegváró a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában Miskolcon 2023. március 10-én.
photo_camera Betegváró a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában Miskolcon 2023. március 10-én. Illusztráció: Vajda János/MTI/MTVA

Felállással kell köszöntenie az orvosoknak a főigazgatót a Borsod megyei kórház reggeli értekezletein. A Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke szerint többen kellemetlenül érezték magukat az új szabályok miatt, de a miskolci kórház főigazgatója szerint a változtatás a főorvosok egyetértésével történt.

Révész János a dolgozókban írásban részletesen előírja az ülésrendet, az érkezési időt és azt is, hogy a teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt. A dolgozóknak küldött levélben arra is felhívják a figyelmet, hogy a késők nem csatlakozhatnak az értekezlethez, mert bezárják a tanácskozó ajtaját, „jelezve ezzel, hogy további belépés nincs”.

Révész János az RTL Híradó kérdéseire levélben azt válaszolta: a most zajló kb. 3 milliárd forintos beruházás miatt változtatásokra volt szükség, amiket „a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával” dolgoztak ki, és az új szabályok megfelelnek „a XXI. századi követelményeknek”.