Nem leszünk ellenzéki zenekar – Fekete Giorgio a 444-nek

interjú
2023 június 19., 13:46
photo_camera Fekete Giorgio / Carson Coma Fotó: Kovács Bendegúz / 444

Két nappal az együttes második telt házas Budapest Park-koncertje után interjút közöltünk a Carson Coma olasz-magyar frontemberével, Fekete Giorgióval olaszságról, zenéről, politikáról és veszedelmes skatulyákról.

Az interjú teljes terjedelmében elolvasható itt, ha előfizető vagy. Ha még nem vagy, ez a legjobb pillanat, hogy az legyél, mert 10 napig csak 10 forint a 444 előfizetés.

Csúcspontok voltak:

  • Az elvándorlásról: „Rettenetes dolog, hogy emberek elmennek ebből az országból, mert nem csinálhatják azt, ami a szenvedélyük.”
  • Arról, amikor saját dalszövegeit kell elemeznie: „Ezt úgy kell csinálni, mint az Ákos, aki a saját lányával értelmezte a dalszövegeit. Ha lesz gyerekem, csak erre fogom tartani.”
  • A lefújt brüsszeli koncertjükről: „Faszom akar arról beszélni, hova miért nem hívtak el, ha helyette zenélhetnénk is.”
  • Arról, hogy jár-e kockázattal a politizálás: „Mi arra építünk, hogy embereknek ez fontos, értik, és pénzt is áldoznak arra, hogy minőségi zenét kapjanak. Ha nem hívnak, akkor nem hívnak.”
  • A skatulya-paráról: „Nem jó, ha beállítanak «ellenzéki zenekarként». Onnantól másodlagos, mit csinálsz, milyen dalokat írsz, csak várják a megmondást. (...) Nem lehet ez egy program, nem lehet e mögé bújni. Mint az utóbbi években a Coldplay, ahogy a klímavédelmet nyomja.”