Agyonlőtt egy 5 évest egy 7 éves Kentuckyban

bűnügy
2023 június 20., 18:36

Halálos lövést adott le hétfő este egy 7 éves gyerek egy 5 évesre a Kentucky állam keleti részén fekvő McKee település egyik lakóépületében.

Bár az előzetes vizsgálat eredménye szerint nem történt szándékos bűncselekmény, a rendőrség folytatja a nyomozást. Az áldozat és elkövető személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A jelentés szerint az áldozat kisgyereken életmentő beavatkozást próbáltak végrehajtani, de nem tudták megmenteni. A Jackson megyei halottkém a helyszínen halottnak nyilvánította a gyereket.

photo_camera Illusztráció

Az Everytown for Gun Safety nevű érdekvédelmi szervezet szerint az USA-ban idén eddig több mint 150 olyan eset történt, amikor gyerek kezében véletlenül sült el fegyver, ami miatt legalább 58 ember meghalt és 101-en megsebesültek. Ezek közül három történt Kentuckyban.

Az ország keleti részén fekvő államban – a Giffords Law Center szerint – nincs olyan jogszabály, ami büntetné azokat, akik nem zárják el biztonságos helyre a lőfegyverüket, viszont tilos „szándékosan, tudatosan vagy gondatlanul” kézifegyvert adni kiskorú kezébe, hacsak a kiskorúnak nincs fegyvertartási engedélye. (MTI)