Rossi: Mintha minden alkalommal záróvizsgáznom kellene, ha pedig nem nyerünk, egy idióta vagyok

futball
2023 június 21., 04:16
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
photo_camera Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nagyon simán, 2-0-ra győzött a magyar labdarúgó-válogatott kedden a Litvánia ellen Európa-bajnoki selejtezőmeccsen. A magyar csapat góljait Varga Barnabás és Sallai Roland szerezték. Az együttes ezzel vezeti csoportját, miután Szerbia csak 1-1-es döntetlenre volt képes Bulgária ellen a másik mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány a szokottabbnál indulatosabban kezdte nyilatkozatát, amit a mérkőzés után az M4 riporterének adott.

Az újságíró gratulált neki, hogy ezúttal Vargát jelölte a kezdőbe, és a játékos gólt is szerzett. A kapitány erre nevetve azt felelte, ő is gratulál Vargának, számára viszont változatlan a helyzet, mindig a döntéseiről kérdezik, mintha állandóan megkérdőjeleznék azt.

„Mindig azt kérdezik, hogy kit választok, és miért választom őt, miért ez játszik, és nem az, mindig csak a miértek. Mintha minden alkalommal záróvizsgáznom kellene, ha pedig nem nyerünk, egy idióta vagyok. Elfogadom, hogy ez a helyzet.”

Rossi gratulált a játékosoknak, akik többé-kevésbé teljesítették azt, amit kért tőlük. A második félidőben elmondása szerint láthatóan fáradtabb volt a csapat, kicsit ráült az eredményre, elmaradtak a ritmusváltások, visszahúzódott a válogatott, nem tudta az ellenfél térfelén tartani a labdát, de ezt leszámítva jól játszott.

A kapitány szerint az nem kifogás, hogy vége a szezonnak, mert jövő ilyenkor már elvileg EB-meccseket kell majd játszani. Ha sikerült kijutni.

„Ha fáradtak leszünk júniusban, minek akarunk kijutni az Eb-re? Jó erőben kell lennünk egész évben, minden évben.”

Rossi épp öt éve irányítja a válogatottat. A soron következő meccsekről azt mondta, hogy minden ellenfél kemény a csoportban, mindenki ellen maximumot kell majd nyújtani. Legközelebb szeptemberben a szerbek ellen. (M4Sport)