Tovább szigorítana a pedagógusok életpályájáról szóló törvényen egy fideszes képviselő

POLITIKA
2023 június 21., 09:48

Módosító javaslatot készül benyújtani az új pedagógus-életpályáról szóló törvényjavaslathoz az LMP, jelentette be Hohn Krisztina, a párt népjóléti és családügyi szakszóvivője. Sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a törvényjavaslathoz Dunai Mónika fideszes képviselő módosító javaslatot nyújtott be, mely alapján négy órával megemelnék az óvodai gyógypedagógusok kötelező óraszámát.

Dunai Mónika (Fidesz).
photo_camera Dunai Mónika (Fidesz). Fotó: Németh Dániel/444

Az eredeti javaslat szerint az integráló iskolákban és óvodákban dolgozó gyógypedagógusoknak heti húsz órát kell tanítással tölteniük. Dunai javaslata szerint az óvodai gyógypedagógusok kötelező heti óraszám 24 óra lenne.

Hohn szerint mivel valójában egy óvodás, fejlesztésre szoruló gyerekkel semmivel sincs kevesebb munka, mint egy iskolással, ezért érthetetlen a megkülönböztetés. Jelezte, az LMP egy a pályán harminc éve dolgozó óvodai és iskolai fejlesztő pedagógus javaslatára hagyná meg az óraszámot húszban. A kormány kötelessége is az lenne, hogy meghallgassa a szakmában dolgozók véleményét, mondta. (Via MTI)