Üzenetrögzítőn tartanak közmeghallgatást a gödi akkumulátorgyár bővítéséről

POLITIKA
2023 június 21., 16:23

Április végén a kormány a háborús vészhelyzetre hivatkozva rendelte el, hogy a közmeghallgatásokat személyes lakossági jelenlét nélkül is meg lehessen tartani. Hogy ennek mi köze ahhoz, hogy Oroszország tavaly lerohanta Ukrajnát, azt azóta sem tudni, de mindenesetre az ipari beruházók megúszhatják az olyan jeleneteket, mint amikor például az év elején a debreceniek kórusban hazaárulózták le a főispánt, aki a kínai akkugyár kedvező hatásairól igyekezett meggyőzni őket.

A Samsung gödi gyára a lakóövezet mellett
photo_camera A Samsung gödi gyára a lakóövezet mellett Fotó: Németh Dániel/444

A Mérce beszámolója szerint a köztelenített közmeghallgatást Gödön próbálják ki először, ahol a Samsung SDI akkumulátorgyárának bővítéséről kellene megkérdezni a helyieket. Ahelyett, hogy a Pest Megyei Önkormányzat illetékeseinek találkozniuk kelljen a gyár ellen tiltakozó helyiekkel, inkább létrehoztak egy telefonszámot, ahol 3 percben lehetett véleményt nyilvánítani.

„A megadott telefonszámon hangposta rögzíti az elhangzott véleményeket (a szám hívását követően kérjük várjon kb. 4 másodpercet, míg a hangpostafiók bejelentkezik). Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amenniyben 3 percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot.”

A hétfőig beérkezett kérdésekre megírt válaszokat pedig jövő hétfőn olvassák be a Youtube-on.

link Forrás