A Gelato Festival World Masters – ami ha jól értem, egy nemzetközi fagylaltbajnokság – kiválasztotta azt a hat magyarországi fagylaltkészítőt, akik majd részt vehetnek a 2025-ös európai döntőn.
Sajtóközleményük szerint a hat fagylaltkészítő közül ketten Dunaföldváron, két különböző cukrászdában dolgoznak, amiből arra lehet következtetni, hogy a Tolna megyei városban található a magyarországi fagylaltcsakra. Szóval a Gelato Festival szerint a következő hat helyen érdemes az alábbi hat fagylaltot megkóstolni:
a győri Lufi fagyizóban a Go(a)t milk? ízű fagyit, amit Felsődiósi István készít kecskesajtból fügéből és pisztáciából,
a dunaföldvári Marcipán cukrászdában Nagy László mandulás fehércsokiját, ami értelemszerűen fehércsokiból és mandulából áll,
a szintén dunaföldvári Tóth cukrászdában Tóth Norbert karibi kávé miso karamellel elnevezésű fagyiját, ami óriási meglepetésre karibi kávéból és miso karamellből, illetve rumból készül,
az érdi Pataki cukrászdában Pataki Ádám – teljesen mellékesen Liptai Claudia férje – fagyiját, aminek Frutta di cafè a neve, és egy fehércsokis fagyiból készül kávéval, citromkonfittal és sós karamellel,
Nagykanizsán a DaCrema fagyizóban Wilhelm Dávid Il Re del Piemonte nevű fagyiját, ami egy piemonti mogyorós fagyi szedermártással, ropogós tejcsokival és karamellizált mogyoróval,
de állítólag érdemes még elmenni a balatonmáriafürdői Florida fagyizóba is, ami ezek szerint a neve ellenére egy jó hely, és lehet kapni Torta della nonna ízű fagyit, amiről ennél több infót sajnos nem közöltek, csak azt, hogy Somodi János készíti.