Helikopterből nyitott tüzet az orosz hadsereg egy Wagner-konvojra a Reuters szerint

külföld
2023 június 24., 12:53

Orosz katonai helikopterek szombat délután tüzet nyitottak egy Wagner-konvojra az M4-es autópályán, Voronyezs külterületén, írja a Reuters. A lap tudósítója látta, amint a hadsereg helikoptereiből tüzet nyitottak a harckocsit is szállító katonai járművekre.

photo_camera Fotó: Twitter

Prigozsin szerint is lőtte a Wagner-konvojt az orosz hadsereg. „Lőttek ránk, először a tüzérség, majd helikopterekről" – írta a Wagner-vezér a Telegramon, anélkül, hogy pontosította volna, hol történt az állítólagos támadás. A BBC-nek azonban sikerült ellenőriznie egy videót, amin egy Wagner-konvoj látható a Voronyezst és Moszkvát összekötő M4-es autópályán.

Péntek este a hadvezetéssel régóta feszült viszonyban lévő Prigozsin hadat üzent az orosz védelmi minisztériumnak. A Wagner harcosai érdemi ellenállás nélkül foglalták el szombat reggelre Rosztov városát, és hírek szerint azóta már a Moszkvától 500 kilométerre délre fekvő Voronyezst is. Az Oroszországban zajló puccskísérlet-szerű folyamatokról percről percre közvetítésünkben számolunk be, ez itt olvasható.