Kikapott Spanyolországtól, bronzért játszhat a női kosárlabda-válogatott az EB-n

sport
2023 június 24., 17:50

Azután, hogy csütörtökön nagy izgalmak közepette a női kosárlabda-válogatott a negyeddöntőben legyőzte Csehországot, szombaton az elődöntőben a spanyolokkal játszott. A 69-60-ra végződő mérkőzésen a magyar csapat sok hibával játszott, így Spanyolország jutott a döntőbe.

photo_camera Dubei Debóra (b2) és a spanyol Silvia Dominguez (b) a női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 24-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Székely Norbert együttese 0-5-tel kezdett, majd a folytatásban is hasztalanul próbálta megfékezni a 33 éves Alba Torrenst, aki 20 perc alatt 18 pontot dobott. Magyar részről a honosított Goree Cyesha remekelt, Ő tíz pontot szerzett a nagyszünetig, akkor 38-28-ra vezetett az ellenfél.

A fordulás után 16 pontra meglépett a rivális, ez azonban főként Studer Ágnes révén négyre olvadt az utolsó negyedre. Többször is sikerült három pontra felzárkózni, de - a 24 eladott labdának is köszönhetően - ennél közelebb nem jutottak magyarok a kontinenstorna egyik favoritjához.

A már biztosan olimpiai selejtezőbe jutott magyarok a vasárnapi bronzmérkőzésen a francia-belga elődöntő vesztesével játszanak majd. (via MTI)