Prigozsin azt állítja, lefújta a puccsot

2023 június 24., 19:55

Prigozsin tönkretette Szijjártó balatoni hétvégéjét

A minden esetben hiperaktív magyar külügyminiszter egyáltalán nem szólalt meg Prigozsin wagnereseinek nagy meneteléséről Moszkva felé. Egy olvasónk fotójának köszönhetően kiderült, hogy hol érhette Szijjártót az orosz-orosz összefeszülés híre: a Balatonon. Legalábbis olvasónk este Balatongyörökön fotózta le, ahol a Mango Beach étteremben evett, már amikor nem telefonált a parton. Szijjártó a közvéleménnyel nem osztott meg semmit.

photo_camera Fotó: Olvasónk/444

Szijjártó ezen a strandon volt akkor is, amikor - saját elbeszélése szerint derékig a Balatonban állva - megtudta, hogy a BMW Debrecenben építi majd az új gyárát. Hogy az adriai jachtozás során miről értesült annak idején, arról viszont nem mesélt.

Orbán Viktort is egy étteremben látták ma. A miniszterelnök Tellér Gyula temetésén volt, utána Kövér Lászlóval látták ebédelni a második kerületi Émile Étteremben. A háborút nem viselő, mégis háborús lelkületben lévő miniszerelnök sem kommunikált semmit Prigozsinék meneteléséről, amit Lukasenka békemissziója állíthatott meg, legalábbis a fehérorosz diktátor szerint.

A magyar kormány mindössze ezt a semmitmondó közleményt adta ki ma. Annak idején, 2016-ban az Erdogan elleni puccs alatt Orbán nagyon hamar, még éjjel a támogatásáról biztosította a török elnököt.