A moszkvai érettségizők nyertek plusz egy hét felkészülési időt a Wagner-felkelés miatt

háború
2023 június 25., 08:05

Az Oroszország-szakértők még hosszú ideig fogják találgatni, mire is lehetett jó a szombati felfordulás, amit a Wagner zsoldosai rendeztek. Mindenesetre azok a moszkvai diákok biztosan jól jártak, akiknek hétfőn kellett volna értességizniük matekból és orosz nyelvből, ugyanis nyertek még egy hetet a felkészülésre.

Mert amikor még úgy nézett ki, hogy Prigozsin csapatai meg akarják ostromolni Moszkvát, a főváros polgármestere, Szergej Szobjanyin a kockázatok minimalizálása érdekében munkaszüneti nappá nyilvánította a hétfőt. Ezért a matek és az orosz nyelvi egységes államvizsga ( EGE) időpontját is át kellett tenni július 1-jére.

photo_camera Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

Az EGE egy olyan vizsgasorozat, amit minden diáknak le kell tennie a középiskola elvégzése után, hogy bekerülhessen az egyetemre vagy szakiskolába. 2009 óta az EGE az egyetlen érettségi vizsga az iskolákban és az elővizsga az egyetemeken. Orosz nyelvből és matematikából kötelező, minden diáknak meg kell szereznie a szükséges eredményeket ezekből a tárgyakból. (TASZSZ)