Kihallgatták a Titánt vontató hajó legénységét a kanadai hatóságok

külföld
2023 június 25., 07:24

A Kanadai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSB) vizsgálatot folytat az OceanGate Titan nevű tengeralattjáró merülése során meghalt öt ember halála miatt. A nyomozók nemrég az újfullandi St. John's-nál kikérdezték a Titánt vontató Polar Prince hajó legénységét, valamint átnézték a hajónaplókat. Ezen kívül megvizsgálják a hajóhídon rögzített hangfelvételeket is, hátha közelebb jutnak a megoldáshoz.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A Polar Prince június 16-án hagyta el Új-Fundlandot a Titant vontatva maga után. A fedélzeten 41 ember tartózkodott - 17 legénységi tag és 24 másik -, köztük az öt ember, aki aztán a tengeralattjáróban meghalt. A Titán fedélzetén öten voltak, köztük van Hamish Harding brit milliárdos, valamint egy pakisztáni származású Nagy-Britanniában élő üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia is.

Kathy Fox, a kanadai közlekedési hatóság vezetője közölte, hogy a kanadai törvények korlátozzák az itt felvett tanúvallomások és felvételek megosztását az amerikai hatóságokkal.

A tengerészeti hatóságok most átkutatják az Atlanti-óceán északi részén azt a területet, ahol a tengeralattjáró eltűnt. A darabjait mintegy 3 810 méterrel a víz alatt találták meg, több száz méterre a Titanic roncsaitól, aminek felkutatására indult.(Guardian)