A Péterfy utcai kórház az összeomlás szélére került a főigazgató felmondása előtt

belföld
2023 június 26., 07:29

Vasárnap derült ki, hogy beadta a felmondását a Péterfy utcai kórház főigazgatója, Tóth László megbízatása saját kérésére megszűnt.

A Népszava most arról ír, hogy szombaton és vasárnap több mint 30 főorvost hallgattak meg az intézményben kialakult és a már a betegellátást veszélyeztető körülményekről. A főorvosi kar már tavasszal elvesztette bizalmát a főorvossal szemben, ezt szavazással is nyilvánvalóvá tették.

Hiába jelezték a műtőblokk helyiségeinek hibáit, nem történt semmi, az urológiai és sebészeti műtéteket le kellett állítani. Voltak helyiségek, ahol a klímaberendezés meghibásodása miatt 38 fokban kellett volna operálni. A helyzet odáig fajult, hogy a Péterfyben a múlt héten csak a szemészeti, a fül-orr-gégészeti műtétekre és a császármetszésekre kerülhetett sor.

Tóth László március elején váltotta a kórház élén a nyugdíjba vonuló korábbi vezetőt, Sásdi Antalt. Tóth addig a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt, és a beszámolók szerint hamar sikerült magára haragítania az orvosokat, amikor márciusban egy értekezleten úgy fogalmazott, hogy „az orvosok fehérgalléros-bűnözők”.