Vádat emeltek a férfi ellen, aki a Dunát átúszva próbált elmenekülni a rendőrök elől

bűnügy
2023 június 26., 08:10

Vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a budapesti II. és III. kerületi ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly május 27-én a Dunát átúszva próbált menekülni az őt üldöző rendőrök elől.

A 32 éves vádlott aznap hajnalban ittasan, biztonsági övét be nem kapcsolva gyorshajtott lejárt műszakijú, a forgalomból kivont járművével az Árpád hídon, amiről az ügyészség angolosan visszafogott megfogalmazása szerint "nem biztonságos sebességgel" kanyarodott rá a Szentendrei útra. Ezt észlelte egy közelben tartózkodó gépkocsis járőr, amely üldözőbe is vette a vádlottat.

A férfi azonban ahelyett, hogy megállt volna, még gyorsított is, majd egy piros lámpán áthajtva behajtott a Harrer Pál utcai parkolóba, ahonnan gyalog menekült tovább a rakpart felé. A Dunához érve belevetette magát a folyóba, és átúszott az Óbudai-szigetre. A rendőrök végül itt fogták el.

A többszörösen, közte ittas járművezetésért is büntetett előéletű, ittas vezetéssel vádolt férfira az ügyészség a jogosítványa elvétele mellett végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Via MTI)