Leváltották a Péterfy Sándor utcai kórház teljes menedzsmentjét

Egészségügy
2023 június 27., 04:21

Az Országos Kórházi Főigazgató egy hétfői rendkívüli értekezleten jelentette be a Péterfy Sándor utcai kórházban, hogy az intézmény mindhárom igazgatójának megbízatását visszavonták, értesült a Népszava. Mindez nem sokkal azután történt, hogy beadta a felmondását a kórház főigazgatója, Tóth László. A főorvosi kar már tavasszal elvesztette bizalmát a főorvossal szemben, ezt szavazással is egyértelművé tették.

A lap úgy tudja, hogy Tersztyánszky Rita főigazgató-helyettes, Szilágyi Emese orvos-igazgató és Kaszai Erzsébet ápolási igazgató megbízását azzal az indokkal vonták vissza, hogy nem szóltak időben az intézményben kialakuló vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak. Minden érintett tudomásul vette a döntést, a lap szerint a két orvos osztályvezető főorvosként dolgozik tovább, míg az ápolási igazgató nem kíván maradni.

Tóth László már egy márciusi értekezleten magára haragította a stábot, amikor azt mondta, hogy az orvosok fehérgalléros bűnözők. A főorvosok elfogadhatatlannak tartották a főigazgató vezetési stílusát, de emellett az intézmény működtetésével is súlyos gondok akadtak. Korábban hiába jelezték a műtőblokk helyiségeinek hibáit, nem történt semmi, az urológiai és sebészeti műtéteket le kellett állítani. Voltak helyiségek, ahol a klímaberendezés meghibásodása miatt 38 fokban kellett volna operálni. A helyzet odáig fajult, hogy a kórházban a múlt héten csak a szemészeti, a fül-orr-gégészeti műtéteket és a császármetszéseket tudták elvégezni.