Varga Judit lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról

belföld
2023 június 28., 05:27

A Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be Varga Judit, hogy július 31-ével lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról. Szándékát már közölte is Orbán Viktorral.

Varga döntését azzal indokolta, hogy a 2024-es EP-választás kampányában akar aktív szerepet vállalni. Szerinte a választás tétje, hogy sikerül-e konzervatív fordulatot elérni az európai intézményekben.

Varga Judit
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Magyar Nemzet már kedden megírta, hogy Varga fogja vezetni a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját. Ezt a hírt azonban nem erősítette meg a miniszter, mert a lista összeállításához a Fidesz elnökségének döntése szükséges. Azt viszont elismerte, hogy az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét.

Varga 2019-ben lett igazságügyi miniszter. Hivatalban töltött ideje alatt robbant ki a Pegasus-botrány. A kémszoftverrel több közéleti szereplőt, üzletembert és újságírót is megfigyeltek. Emellett Varga egykori helyettese, Völner Pál államtitkár ellen vádat emelt az ügyészség, amiért segített Schadl Györgynek, a végrehajtói kar elnökének több százmilliós kárt okozni a költségvetésnek.