Zsúfolt pizzázót lőttek rakétával az oroszok Kelet-Ukrajnában

háború
2023 június 28., 04:18

Legalább négy ember, köztük egy gyerek meghalt, és 42-en megsebesültek, miután kedden két orosz rakéta csapódott be egy forgalmas pizzázóba a kelet-ukrajnai Kramatorszk központjában.

FRISSÍTÉS:

Az újabb hírek szerint a halálos áldozatok száma nyolcra emelkedett, köztük van három gyerek is. A romok közül 56 sérült embert emeltek ki eddig.

Pavlo Kijrilenko, a kelet-donyecki régió kormányzója tájékoztatása szerint két rakétát lőttek ki a város központjában található vendéglátó helyre. A rakétacsapás az este közepén történt. A RIA Pizza éttermet nemcsak a helyiek látogatták, hanem különösen népszerű volt a külföldi újságírók körében is, akik gyakran használták munkavégzés közben.

link Forrás

Az étterem egyik szakácsa, a 32 éves Ruslan azt mondta, hogy a csapás pillanatában „elég sokan voltak”. „ Nekem szerencsém volt" - mondta. Egy Natalia nevű nő az AFP-nek elmondta, hogy féltestvére, a 23 éves Nikita a pizzasütő közelében tartózkodott. „Nem tudják kihozni, elborították a törmelékek" - mondta a nő.

A mentés pillanatai az AFP képén.
photo_camera A mentés pillanatai az AFP képén. Fotó: WOJCIECH GRZEDZINSKI/Anadolu Agency via AFP

„Oroszország szándékosan zsúfolt helyeket vett célba" - közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegramon. A támadással kapcsolatban a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője azt mondta: „Elítéljük Oroszország brutális csapásait Ukrajna népe ellen, amelyek halált és pusztítást okoztak, és sok ukrán civil életét oltották ki".

A mentés pillanatai az AFP képén.
photo_camera A mentés pillanatai az AFP képén. Fotó: WOJCIECH GRZEDZINSKI/Anadolu Agency via AFP

Kramatorszk, az egykor 150 ezer lakosú város az utolsó ukrán ellenőrzés alatt álló nagyobb város az ország keleti részén. Körülbelül 30 kilométerre fekszik a frontvonaltól.

(Guardian)