Megvan minden videó az újpesti önkormányzat szerint, amiket egy házkutatáson kerestek a rendőrök náluk

belföld
2023 június 29., 08:40

„Minden munka elkészült, és az Újpesti Sajtó Kft. birtokába került. A BRFK munkatársainak minden kért anyagot maradéktalanul rendelkezésre bocsátottunk és a továbbiakban is mindenben együttműködünk velük.” Ezt írja közleményében az újpesti önkormányzat csütörtökön. A közlemény szerint a Fidesz vette célba az ellenzéki vezetésű újpesti önkormányzatot, illetve annak médiacégét olyan ürüggyel, amely alapjaiban cáfolható.

Szerdán megírtuk, hogy a rendőrség egy zavaros ügyben házkutatást tartott az újpesti ellenzéki önkormányzat médiacégénél. A 24.hu megkeresésére Ungi Veronika, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője azt válaszolta, hogy a nyomozók „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” kerestek az irodájukban, amiket átadtak a rendőrségnek. A BRFK azt közölte a lappal, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

Ez az ügy Szabó Balázs független, korábban Jobbikos önkormányzati képviselő feljelentése nyomán indult. A feljelentést a még momentumosként megválasztott, azóta a fővárosi közgyűlésben a Demokratikus Koalíció frakciójába átülő Déri Tibor kerületi polgármester több mint 100 imázsvideója miatt indította, amik nagy része Szabó szerint rejtélyesen eltűnt.

Szabó elmondása szerint a 2019-es önkormányzati választás után a kerület vezetése az újpesti médiacégen keresztül bűncselekménygyanús kifizetések keretében egy bizonyos Glokalis Kft.-t bízott meg az imázsvideók elkészítésével. A független képviselő feltételezései szerint a megbízásból több mint 100 videónak kellett volna elkészülnie, azonban ezek meghatározó részét egyik önkormányzati oldalon sem publikálták. Szabó ezért arra gyanakszik, hogy nagy részük el sem készült.

Erre reagált csütörtökön az önkormányzat és írta azt, „visszautasítunk minden valótlan állítást, ugyanis minden munka elkészült, és az Újpesti Sajtó Kft. birtokába került”.