Tiborcz Istvánnak golfklubja lett Hatvanpuszta szomszédságában

belföld
2023 június 29., 05:32

Május végén a saját honlapján jelentette be Tiborcz István cége, a BDPST, hogy „Golf Klubbal bővíti portfólióját” – írja a Partizán hírlevele. Így a miniszterelnök veje itt is Mészáros Lőrinc üzlettársa lett, és egyben először jelent meg a neve a Hatvanpusztához közeli birtok papírjain.

Orbán Győző új tulajdona, a Pannónia Golf & Country Club, amit Mészáros Lőrinc bérel tőle vissza.
photo_camera Pannónia Golf & Country Club. Fotó: Pannónia Golf & Country Club

A Pannónia Golf & Country Club Hatvanpuszta szomszédságában található. A klub egy 20 hektáros területen helyezkedik el, és kivételes látványt nyújt: a környezet, ahogy a klub honlapján fogalmaznak, „festői”. A golfpályák mellett „exkluzív étterem” is várja az oda látogatókat, ráadásul a történelme sem elhanyagolható – írja a Partizán. Ez a terület ugyanúgy József nádoré volt, ahogy az az uradalom is, ahol az Orbán család építkezése zajlik.

A golfklub területe a miniszterelnök testvérének, Orbán Győzőnek a tulajdonában van annak PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. nevű cégén keresztül. Az üzletet pedig a Máriavölgy Zrt. üzemelteti. Ez utóbbi eddig Mészáros Lőrinc tulajdonában volt, most ide vásárolta be magát Tiborcz BDPST cége a részvények 49,76 százalékán keresztül.

A Partizán azt írja, Tiborcz és Mészáros nem először üzletel együtt, Orbán Viktor veje korábban az Appeninn Holding Zrt. 20 százalékát vette meg Mészáros Lőrinctől. Ez volt az első eset, amikor Mészáros tulajdonrészt adott át Orbán Viktor vejének. Ahogy a G7 írta akkor, „először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz”. Ugyanakkor az Appeninnél jóval szimbolikusabb a golfklubhoz kapcsolódó bevásárlás, hiszen ezzel Tiborcz a család fő projektjének mondható Hatvanpuszta-környéki uradalomban jelent meg.

A golfklubról június elején írtunk utoljára. Akkor úgy tűnt a cégpapírokból, hogy a terület tulajdonosa, Orbán Győző magasabb bérleti díjat kér Mészáros Lőrinctől, mint eddig. Hogy Tiborcz megjelenésével ez az immár még szorosabb családi kötelék hogy befolyásolja majd a költségeket, a jövőben derül ki.