Újabb három képviselő jelentette be lemondását Ácson a kínai katódgyár miatt

POLITIKA
2023 június 29., 12:26

Újabb három önkormányzati képviselő jelentette be a lemondását a Komárom-Esztergom megyei Ácson, az épülő kínai katódgyár miatt, írja az Euronews. Így összesen a nyolcfős testületből már öten álltak fel, mert szerintük félre lettek tájékoztatva, így nem tudják megfelelően képviselni az ott élők érdekeit. Mivel a hatályos jogszabályok szerint az önkormányzati választásokat megelőző évben már nem lehet feloszlatni egy közgyűlést, a testület döntésképes marad, a távozók helyét a listán hátrébb lévő jelöltek veszik át.

Szijjártó Péter, külügyminiszter, a kínai-magyar kapcsolatok katalizátora
photo_camera Szijjártó Péter, külügyminiszter, a kínai-magyar kapcsolatok katalizátora Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Eközben a térség fideszes országgyűlési képviselője hosszú levélben magyarázza a beruházás szükségességét az ácsiaknak. A hvg.hu beszámolója szerint Czunyiné Bertalan Judit többek közt azzal érvel a kínai katódgyár mellett, hogy

a Magyarországra települő akkugyárak „jelentősen meghatározzák a magyar gazdaság működőképességét”.A tiltakozók szerinte politikai cirkuszt csinálnak, a helyieknek felrója, hogy korábban azt kérték, jöjjön valami nagy beruházás Ácsra is. Szerinte "a technológia során sem káros gázok, sem légszennyező anyagok nem kerülnek ki az üzemből."

A Kiáll(t)unk Ácsért csoport szerint Czunyiné levelében

Ács lakossága válaszokat még nem, ellenben rosszízű propagandát kapott.A képviselőnőtől ezért személyes fórumot kértek.