Egy ittas autós elsodort egy gyalogost, miközben a járdán kerülte ki a körforgalom előtti dugót

bűnügy
2023 június 30., 09:46

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 76 éves férfival szemben, aki 2022 októberében ittasan, gépkocsijával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat Veszprémben, miközben egy gyalogost elsodort.

A vádirat szerint az elkövető 2022. október 19-én délután ittasan vezetett Veszprémben, amikor a belvárosban lévő egyik körforgalom előtt a kiemelt útszegélyen át felhajtott a járdára, hogy a körforgalomba behajtásra váró autókat így kerülje ki.

A férfi 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg a járdán, ahol ekkor több gyalogos, köztük egy tizennyolc éves fiú is tartózkodott a szüleivel. A sofőr a gyalogosok felé hajtott, amelyet a fiú édesanyja észrevett, és félrerántotta gyermekét, azonban a gépkocsi ennek ellenére a fiatal jobb lábán áthaladt. A fiú lába eltört.

A sofőr ezt követően nem állt meg, hanem további 160 métert haladt a járdán, majd az úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik járművezető tanúja volt a történteknek, ezért a vádlottat követve a közelben megállásra késztette, de a férfi innen is továbbhajtott.