39 év szökés után tartóztatták le egy floridai nő gyilkosát

bűnügy
2023 július 01., 14:34

Közel négy évtizedes szökés után letartóztatták egy floridai gyilkosság gyanúsítottját, aki háromszor szerepelt az America's Most Wanted című műsorban – írja a BBC.

A hatóságok szerint a 65 éves Donald Santini állítólag 13 álnevet használt, hogy elkerülje a letartóztatást egy 33 éves floridai nő 1984-es meggyilkolása miatt.

A letartóztatása idején egy helyi vízügyi igazgatóság elnökeként dolgozott Kaliforniában.

Santinit kiadták Floridának, ahol gyilkossággal vádolják.

photo_camera Fotó: Hillsborough megyei seriffiroda

Cynthia Wood meggyilkolása miatt keresték, aki 33 évesen épp válófélben volt a férjével. Santini volt az utolsó, akivel 1984. június 6-án együtt láttak. A nyomozók a megfojtott nő holttestét egy csatornában találták meg.

A hatóságok közölték, hogy nem sokkal a gyilkosság után gyanúsítottként azonosították Santinit, és azonnal elmenekült Hillsborough megyéből. 1990-ben, 2005-ben és 2013-ban is szerepelt az America's Most Wanted című televíziós műsorban.

A hatóságok (köztük az FBI is) hosszú évekig dolgoztak az ügyön. A kutatás során a nyomozók Texasba, Kaliforniába, sőt Thaiföldre is eljutottak, eddig eredménytelenül.

Santinit letartóztatták, és elsőfokú gyilkossággal vádolták San Diegóban, majd a hét elején kiadták a floridai Tampa Hillsborough megyei börtönének.

Wellman Simmonds néven élet San Diego egyik kis elővárosában, Campóban.

A tisztségviselők szerint rendszeresen megjelent nyilvános testületi üléseken is, mint a helyi vízügyi igazgatóság elnöke.

Egy 16 oldalas, kézzel írott levélben, amit egy San Diegó-i hírállomásnak küldött, Santini azt mondta, „az ok, amiért ilyen sokáig szöktem, az volt, hogy szerető, tiszteletteljes életet éljek”.

Elmondta, hogy önkéntesként jelentkezett a Rotary Clubnál, volt egy thai éttereme, és egy bérházat vezetett a szökésben töltött évei alatt.

Korábban börtönben ült, mert megerőszakolt egy nőt Németországban, 1983-ban pedig vádat emeltek ellene egy texasi kisboltban elkövetett rablással kapcsolatban.

Kiemelt videóink