Kövér: Mindenkinek el kell döntenie a kereszténység megőrzését vagy annak elpusztítását szolgálja

POLITIKA
2023 július 01., 05:01

„A kereszténység kétezer éve élteti, a kereszténység megtagadása és a keresztényellenesség viszont megöli Európát” - jelentette ki az Országgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében a brassói Fekete templomban, ahol első alkalommal tartottak magyar nyelvű istentiszteletet. Az MTI beszámolója szerint Kövér László azzal magyarázta jelenlétét a rendezvényen, hogy szerinte

hasznos, ha az európai világi vezetők az európai keresztény templomokban, az európai keresztény egyházi vezetők pedig a parlamentekben emelik fel szavukat az ellen, hogy az európai létformát "a keresztény gyökerektől való elidegenítés halálos veszélye fenyegeti".

photo_camera Fotó: Kátai Edit/MTI/MTVA

„Európában a kereszténység nem csupán egy vallás, hanem egy létforma, amelynek elevensége nélkül a kontinens üres földrajzi fogalom volna”, mondta. Kövér hozzátette:

„Mindenkinek el kell döntenie, hogy erejével és a rendelkezésére álló eszközökkel a kereszténység megőrzését vagy annak elpusztítását szolgálja.”Szerinte "végső soron minden, ami napjainkban politikai, gazdasági, pénzügyi, társadalmi és kulturális téren Európában és Európával történik, erre a kérdésre fut ki: mi, európaiak megőrizzük-e keresztény létformánkat vagy feladjuk azt?"

Kiemelt videóink