Egy évre eltitották a két szurkolót, akik májusban a Puskás Aréna pályájára ugrottak

sport
2023 július 03., 08:10

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított két férfit, akik két hónappal ezelőtt, a Puskás Arénában megrendezett focimeccs végén átmásztak a kordonon és beugrottak a pálya nézőktől elzárt területére. A bíróság a vádlottakat pénzbüntetésre és sportrendezvénytől eltiltásra ítélte.

link Forrás

A vádlottak 2023. május 3-án nézőként vettek részt a Budafok és a Zalaegerszeg meccsén, a Magyar Kupa döntőjén. A vád szerint az egyikük a meccs lefújása előtti másodpercekben átmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonon, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére, hogy elrúgja a labdát. Röviddel ezután, a mérkőzés lefújásakor a másik férfi is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott.

A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét vádlottat azonnal kivezették a pályáról, és átadták őket a rendőröknek.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, a bíróság őket a váddal egyezően, rendbontás vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért az egyik vádlottat 250 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 1 év sportrendezvényektől eltiltásra, társát pedig 150 ezer forint pénzbüntetésre, és szintén 1 év sportrendezvényektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős. (Ügyészség)