Drónok jártak Moszkva felett, korlátozták az egyik reptér forgalmát

külföld
2023 július 04., 05:34

A reptéren "kívül álló technikai okokból" korlátozták a fel- és leszállásokat Moszkva egyik nagy nemzetközi repterén, a vnukovőin, jelentette a Reuters az orosz Szövetségi Légi Közlekedési Ügynökségre, a Roszavijacijára hivatkozva. A korlátozásokat helyi idő szerint reggel nyolckor, magyar idő szerint reggel hétkor vezették be.

Drónozást tiltó tábla a Vaszilij Blazsenij székesegyház közelében a moszkvai Vörös téren.
photo_camera Drónozást tiltó tábla a Vaszilij Blazsenij székesegyház közelében a moszkvai Vörös téren. Fotó: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS

A Roszavijacija tájékoztatása szerint a Vnukovóba tartó járatokat más környékbeli repterekre irányították át, mert a többi moszkvai reptér közlésük szerint zavartalanul működik.

A Reuters híre szerint az egyelőre nem világos, hogy a korlátozásoknak köze lehet-e ahhoz, hogy kedd reggel Moszkva közelében több drónt is lelőttek. (Via Reuters)

UPDATE 08:01: Az orosz állami, vagyis korlátozottan megbízható hírügynökség, a TASZSZ jelentése szerint az orosz elektronikai zavaró egységek két drónt kényszerítettek földre Újmoszkvában, míg a légvédelem Kaluga térségében lőtt le egyet. A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eddigi adatok arra utalnak, hogy "a három drón különböző időben tartott Moszkva irányába".

Áldozatokról nem érkezett jelentés, a katasztrófavédelem egyelőre károkról se értesült.

A katasztrófavédelem egységei a tájékoztató szerint a Moszkvához közeli Kubinka térségében is vizsgálódnak, mert a hírek szerint ott is lezuhant egy drón.