2024-től Carlo Ancelotti lesz a brazil válogatott szövetségi kapitánya

futball
2023 július 05., 04:23
Carlo Ancelotti és Vinícius Junior Valenciában 2023 május 21-én
photo_camera Carlo Ancelotti és Vinícius Junior Valenciában 2023 május 21-én Fotó: JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NurPhoto via AFP

59 év után jövőre először lesz külföldi edzője a brazil válogatottnak: igaznak bizonyult a hónapok óta hallatszó híresztelés, az olasz Carlo Ancelotti lesz a brazilok következő szövetségi kapitánya. A hírt, miután az AFP forrásaira támaszkodva megírta, Fabrizio Romano szerint megerősítette a szövetség is.

Ancelottinak még egy éve van a Real Madridnál élő szerződéséből, így a most kezdődő bajnoki szezon után kezdi csak meg a munkát Brazíliában. A 2024-es Copa Americán, amit az Egyesült Államokban rendeznek majd, már ő vezeti a csatába az együttest.

A szövetség korábban már bejelentette, hogy amíg nem találják meg a kapitányt, aki felkészíti a tornára a csapatot, addig a Fluminensét edző Fernando Diniz lesz a brazilok edzője. Az ő feladata lesz, hogy vezesse az együttest a 2026-os világbajnoki selejtezőkön, amik idén szeptemberben kezdődnek. Hat meccs jut neki összesen.

A brazilok csúnyán megégtek a tavalyi katari világbajnokságon: a negyeddöntőben Horvátország búcsúztatta őket.

A legutolsó külföldi edző, aki Ancelotti előtt vezette a brazilokat, az argentin Filpo Nunez volt, de neki is csak egyetlen meccs jutott, 1965-ben.

Ancelotti a világ egyik legtekintélyesebb edzője: nyert Bajnokok Ligáját a Milannal és a Reallal is, edzette többek között a Juventust, a Chelsea-t, a PSG-t, a Bayernt és a Napolit is. Az összes jelentősebb európai bajnokságot megnyerte már, de válogatott csapatot még sosem edzett, az olaszokat sem. (AFP)