A Colosseumba szerelmes üzenetet véső férfi azt állítja, hogy nem tudta, milyen régi az épület

külföld
2023 július 06., 12:17

„Szeretnék teljes szívemből és őszintén bocsánatot kérni az olaszoktól és az egész világtól, amiért kárt okoztam egy olyan értékben, amely az egész emberiség öröksége” - írta bocsánatkérő levelében a 27 éves fitneszedző, aki június végén egy szerelmes üzenetet („Ivan+Haley 23”) vésett a római Colosseum falába.

link Forrás

Az esetről felvétel is készült, a műemlék megrongálása közfelháborodást váltott ki Olaszországban. Miután a Colosseum igazgatósága panaszt tett, az Angliában élő bolgár Ivan Dimitrovot fotó- és videó-összehasonlítás alapján azonosították.

A fitneszedző köszönetet mondott azoknak, akik „odaadással, gondossággal és áldozatkészséggel őrzik a Colosseum felbecsülhetetlen történelmi és művészeti értékét”. Levelének legjobb része, amikor azt írja: „csak e sajnálatos események” után tudta meg, milyen régi műemlékről van szó.Az Il Messaggero című római napilap azt írja, a férfi ellen kulturális javak megrongálása miatt folyik nyomozás, rongálásért ötezer euróig terjedő pénzbírsággal és tizenöt nap börtönbüntetéssel számolhat. Idén ez már a negyedik eset volt, hogy valaki a Colosseum falára rajzolt.(MTI)