Egymásba rohant egy kétemeletes, nyitott tetejű turistabusz és egy helyi járat Manhattan belvárosában

baleset
2023 július 07., 15:00

Nyitott tetejű kétemeletes turistabusz ütközött egy helyi járattal Manhattan belvárosában, a balesetben több tucatnyian megsérültek. A rendőrség szerint a csütörtök esti baleset idejében a két busz teljesen teli volt utasokkal, akiket a mentés során kötelekkel és létrákkal segítettek ki az összetört járművekből, írja a BBC.

„A mellettem ülő hölgy elkezdett sikoltozni, ekkor felnéztem, és láttam, hogy felénk robog a busz. Az első pillanatban csak üvegszilánkokat láttam mindenfelé. Mintha egy filmben lettem volna... ”Vért láttam. Azonnal hívtam a 911-et"- írta le a balesetet az egyik utas.

photo_camera Fotó: KYLE MAZZA/NurPhoto via AFP

A TopView - a turistabuszt üzemeltető cég - honlapja szerint az éjszakai túra, amely közben az ütközés történt, a Times Square közeléből indul, és a 90 perces út során olyan látványosságokhoz látogat el, mint az Empire State Building és a Brooklyn Bridge.

A rendőrség szerint 50 vagy több ember sérülhetett meg a balesetben, 27-en kerültek kórházba, köztük a turistabusz sofőrje is.

A tűzoltóság szerint az utasok sérüléseinek egyike sem életveszélyes, a legtöbb vágás, zúzódás, horzsolás, törés illetve fej- és nyaksérülésként írható le. A tűzoltóság képviselője egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az ütközést okait meghatározásához még nem telt el elegendő idő.