Wimbledon: Fucsovics Márton kikapott Medvegyevtől

sport
2023 július 08., 16:24

Fucsovics Márton búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság harmadik fordulójában, miután négy szettben kikapott a volt világelső Danyiil Medvegyevtől. A világranglista 67. helyezettje a Grand Slam-tornákon szokásos pihenőnapok helyett sorozatban a negyedik nap lépett pályára, mivel a hét első felében az esőzések miatt összetorlódott a program. Medvegyev és Fucsovics eddig négyszer csapott össze, az első hármat az orosz teniszező nyerte, legutóbb azonban Fucsovics bizonyult jobbnak a 2020-as Roland Garroson.

Fucsovics jól kezdett a meccsen, látványos labdamenetekkel nyerve az első szettet, Medvegyevnek viszont sikerült egyenlítenie, majd fordítania az álláson.

A negyedik szettben ráadásul Fucsovics bokája megsérült, ápolásra is szorult. Pár perc szünet után folytatódott a meccs, de a magyar teniszező már nem tudta hozni a meccs elején mutatott formáját, hiába ünnepelte egy-egy nyertes játékát állva a wimbledoni közönség.

Danyiil Medvegyev végül 3 óra 4 perc után, 4-6 6-3 6-4 6-4 arányban győzött Fucsovics Mártonnal szemben és bekerült a legjobb 16 közé. A meccs utáni interjújában megjegyezte, hogy tavaly ki kellett hagynia a wimbledoni versenyt, igaz, azt nem részletezte, hogy ez azért volt, mert minden orosz teniszezőt kitiltottak az angol teniszversenyekről Oroszország ukrán inváziója miatt. (MTI, Reuters)